Bereid je route goed voor je skitrip

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

Voorbereiding op een busreis

Deze optie maakt het mogelijk om goedkoop naar het skiresort te gaan, maar het is aan te raden om plaatsen van tevoren te reserveren, vooral als het verblijf tijdens de schoolvakanties moet plaatsvinden. Het is noodzakelijk om te beginnen met het kennen van de diensten en de schema’s voorgesteld door de verschillende organisaties bussen. De volgende stap is om de optie te kiezen waarmee je in goede omstandigheden kunt reizen en zo veel mogelijk profiteert van een gunstig tarief.

De trein

Dankzij de TGV is spoorvervoer de snelste manier om het skigebied te bereiken. Maar nogmaals, het is aan te raden om niet tot het laatste moment te wachten om plaats te reserveren als u comfortabel wilt reizen. Het is heel eenvoudig om uw reservering te maken en uw tickets op internet te kopen door te kijken op de SNCF-website.

Met de auto

Als u voor dit transportmiddel kiest, moeten er voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Begin met het controleren van de staat van uw banden en remmen en vraag uw monteur om winterbanden aan uw auto te bevestigen, zodat deze beter op de weg past. Aan de andere kant, vergeet niet om de verlichting en de staat van de batterij te controleren. Bovendien zijn sneeuwkettingen en koelvloeistof essentieel. Ontdek ten slotte wanneer u moet vertrekken om in goede omstandigheden te reizen.