Het boeken van je skivakantie. Waar moet je aan denken?

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

De geneugten van skiën

Met deze sport beleef je onvergetelijke momenten, vooral als je een resort met een groot skigebied kiest. Inderdaad, het afdalen van lange tracks van enkele kilometers biedt unieke sensaties terwijl je heel mooie landschappen kunt bewonderen. Artsen zeggen unaniem dat skiën uitstekend is voor de gezondheid, zelfs als je niet erg jong bent. De beoefening van deze prachtige sport helpt hart en spierspanning te versterken. Bovendien is het plezier dat het biedt een goede preventie van de depressie van de winter en vermindert het de angst. Het helpt ook het cholesterolgehalte te handhaven, omdat een half uur downhill-skiën meer dan 200 calorieën verbrandt. Bovendien zorgt de schone lucht van de berg ervoor dat de skiër zijn immuunsysteem kan versterken en infecties beter kan weerstaan. Het kan ook kankerpreventie bevorderen, vooral als het een aanvulling is op regelmatige lichaamsbeweging.

De gastronomie van de bergachtige regio’s

Als je vriend of broer hebzuchtig is, zul je hem uiteindelijk overtuigen om je skitips te volgen door hem te vertellen dat de lokale recepten heerlijk zijn. Zo is de beroemde fondue van de Savoie altijd de vreugde van jong en oud. Wanneer boek je je skivakantie Het moment van boeken. Het wordt aanbevolen om uw verblijf zo lang mogelijk van tevoren te reserveren, omdat u hierdoor meer keuze heeft voor accommodatie. Sommige reisbureaus bieden bovendien aantrekkelijke kortingen voor mensen die vroeg genoeg boeken. Als u echter laat boekt, kunt u op zoek gaan naar aanbiedingen voor een goedkoop verblijf. Maar het is niet zeker dat het resort zult vinden die het beste bij u past.

De keuze van de verblijfsdata

Als je de mogelijkheid hebt, is het beter om buiten de schoolvakanties naar wintersport te gaan. Inderdaad, de tarieven zijn altijd hoog tijdens de vakantie van Kerstmis of februari. Het is daarom mogelijk om ten minste enkele tientallen euro’s te besparen door in januari of maart te gaan.

Het belang van het afsluiten van een verzekering voor je skivakantie

De annuleringsgarantie

Deze verzekering maakt het mogelijk om te voorkomen dat u de aanbetaling bij het reserveren van hotelkamers of de prijs van treinkaartjes verliest als je je verblijf op het laatste moment moet annuleren, vooral in geval van ziekte of een ongeval. De waarborgen die de verschillende verzekeraars bieden, moeten echter met elkaar worden vergeleken. Als je bijvoorbeeld het risico loopt dat je je verblijf moet annuleren vanwege het overlijden van een dierbare, overweeg dan een verzekering af te sluiten om een dergelijke situatie te dekken als een van je ouders ernstig ziek is.

De garantie in geval van gebrek aan sneeuw

Het is mogelijk om te profiteren van een terugbetaling van de vaste prijs van de skiliften of zelfs de kosten van het verblijf als het skiën onmogelijk is vanwege onvoldoende sneeuwbedekking. Het is daarom redelijk om deze verzekering af te sluiten als het verblijf aan het einde van het seizoen plaatsvindt.

Materiaal verzekering

Het wordt vaak aangeboden door de eigenaar van ski’s en schoenen. Dankzij dit, hoef je de waarde van je ski’s niet te betalen als iemand ze steelt of als ze kapot zijn bij een ongeluk veroorzaakt door een onvoorzichtige skiër of tijdens een val als gevolg van vermoeidheid.

Repatriëringsverzekering in geval van een ongeval

Als u tijdens een afdaling uw been breekt, garandeert deze verzekering dat het je repatriëringskosten dekt van het station naar je huis of naar het ziekenhuis van jouw keuze. Je zult van deze service genieten als je dicht bij huis behandeld wilt worden of als je vervoerd wilt worden naar een vestiging die je kent en die je vol vertrouwen inspireert. Als het repatriëringsbedrijf je met de trein vervoert, vindt de reis bovendien plaats in een eersteklas slaaprijtuig of ligplaats met medische of paramedische ondersteuning. Je kunt ook worden gerepatrieerd door een medisch vliegtuig als jouw toestand dit vereist.