Onderhoud je lichaam tijdens je skiverblijf

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

Rekken en strekken

Na een dag skiën of zelfs tijdens elke pauze, moet rekken en strekken niet worden weggelaten. In feite werken deze, net als het ontspannen van de spieren, ook door de volgende dag spierpijn te voorkomen.

Massage

Wat topsport betreft, doet een massage wonderen. Neem een warm bad Na een dag skiën waarbij de dijspieren veel worden gebruikt, is er niets als een goed warm bad. Deze speciale behandeling heeft een ontspannend effect en zorgt dat je dijen worden ontspannen.

Eet ‘s nachts goed

Om in vorm te blijven en om vermoeidheid te vermijden, bevordert een dieet dat rijk is aan magnesium en suikers je energie aan te vullen. Dus, zodra je terug bent van de piste, dan dineren.

Slaap lekker

Een skivakantie betekent sowieso een verhoogd energieverbruik. Hoogte heeft een impact op het lichaam door de afscheiding van hormonen en de afname van het zuurstofgehalte. Na al deze veranderingen is het raadzaam om bij de eerste tekenen van vermoeidheid naar bed te gaan om te kunnen genieten van een goede nachtrust.

Opwarmen

Voordat je gaat skiën, moet je ongeveer vijftien minuten opwarmen voordat je je uitrusting aantrekt. Deze essentiële voorbereiding heeft tot doel de spieren voor te bereiden op de inspanning. Richt je op het onderste deel van het lichaam, maar vergeet het bovenlichaam niet dat de balans bevordert.

Bescherm jezelf tegen de zon

De hoogte, de weerkaatsing van de sneeuw en de extreme zonnestralen zijn drie schadelijke factoren voor de huid. Voor dit doel wordt aanbevolen om voor het skiën je gezicht te beschermen met een zonnebrandcrème met een zeer hoge factor (IP) 50+, smeer elke 2 uur. Hetzelfde geldt voor de lippen die ook moeten worden beschermd met een lippenzalf.

Hydrateer je

Voordat je naar de pistes vertrekt, is het nodig jezelf te hydrateren. In de bergen, met droge lucht, transpiratie en hyperventilatie, droogt het lichaam veel sneller. Het is ideaal om minstens een halve liter te hebben gedronken voordat je gaat skiën en dan daar verder te gaan door een kwart liter per uur te drinken.

Elke ochtend een uitgebreid ontbijt

Met de kou en hoogte heeft het lichaam energie nodig, vooral om een bepaald aantal uren buiten door te brengen. Een stevig ontbijt met volkoren brood of ontbijtgranen, een warme drank, een zuivelproduct, een vruchtensap voor vitamines en zelfs eieren voor eiwitten, zal het lichaam in staat stellen een nieuwe dag tegemoet te gaan.

Pauzeer

Probeer jezelf niet uit te putten, neem de tijd om een pauze te nemen en jezelf een halve dag vrij te geven. Deze welverdiende pauze zal je beschermen voor mogelijk letsel veroorzaakt door uitputting.