Top 10 skiresorts die het meest geschikt zijn voor kinderen

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

1 – Les Menuires

Verkozen tot “Beste Familie Resort” van het jaar 2015 (bekroond met de World Snow Awards), innoveert Les Menuires voortdurend om kinderen te verwelkomen en families de gelegenheid te geven een geweldige vakantie door te brengen. Dit wordt weerspiegeld in het skigebied, omdat er leuke routes speciaal aan hen zijn gewijd. Twee beginnersruimten zijn beschikbaar om veilig te bewegen en bestaan uit 5 stoeltjesliften met een veiligheidssysteem op het relingniveau, om een veilig gebruik van liften door kinderen te garanderen. Merk ook op dat alle pieken toegankelijk zijn en onderhouden worden door blauwe pistes, zodat iedereen van het hele skigebied kan genieten. En als skiën niet genoeg is, zijn er veel activiteiten voor kinderen: de kasteelglijbaan, Walibi Gliss ‘, Roc’n Bob, Speed Mountain en wateractiviteiten in het waterpark van het resort.

2 – Orcières Merlette 1850

Orcières is historisch gezien het eerste station dat sneeuwtuinen (1967) en vervolgens de formule ‘Schooltas à la Neige’ (1970) heeft voorgesteld en wordt daarom beschouwd als een pionier op het gebied van kinderen. Het resort biedt eerst en vooral accommodatie-aanbiedingen die vooral geschikt zijn voor gezinnen (dorpsclubs, hotels, toeristenresidenties …). Op het niveau van de diensten vindt men ook een compleet aanbod: een tuin met sneeuw, kinderdagverblijven en kinderdagverblijven, skischolen en hulp bij het huiswerk. Onmiskenbaar voordeel, Orcières is het enige station dat is uitgerust met drie Télémix voor gemakkelijke toegang tot de hellingen. In het hele skigebied vindt je speelplaatsen waar kinderen kunnen leren skiën terwijl ze plezier maken.

3 – Les Karellis

Autovrij resort, Les Karellis geeft toegang tot accommodatie, skiliften, sneeuwtuin, winkels en andere ski-in / ski-out diensten. Dus kinderen kunnen rondlopen zonder dat de ouders zich zorgen moeten maken over hun veiligheid. Het resort heeft faciliteiten van 3 maanden tot 17 jaar.

4 – Les Gets

Les Gets is een autovrij resort met accommodatie die is ontworpen voor gezinnen. Het biedt kinderen van 6 maanden tot 12 jaar verschillende kinderopvangfaciliteiten: de kinderkamer Les Fripouilles (6 maanden tot 4 jaar) en de club P’tits Montagnys. In de sneeuwtuin, ze kunnen skiles krijgen begeleid door instructeurs die een leuk leerproces zullen bieden om de geneugten van het skiën in een veilige omgeving en met speciaal aangepast materiaal te ontdekken.

5 – Val Thorens

Val Thorens, het hoogste resort in Europa, is ook een expert in het verwelkomen van kinderen en gezinnen. Al op jonge leeftijd worden kinderen verwelkomd in kinderdagverblijven en sneeuwtuinen van het station. Dagen met de instructeurs worden ook georganiseerd om iedereen van de bergen en de geneugten van het skiën te ontdekken, beginnend in het bijzonder op het junior skigebied en het verkennen van de natuur om de dieren van de bergen te ontdekken. Op het skigebied zijn er recreatiegebieden zoals het voor iedereen toegankelijke snowpark, de Fun Slope (900 m baan vol obstakels: sneeuwtunnels, bruggen, spiralen, bochten), rodelbaan “Toboggan” (de Langste in Frankrijk met 6 km voor een 45 minuten afdaling)

6 – Morillon

Met een volledige keuze aan activiteiten en entertainment om aan alle verwachtingen van het gezin te voldoen, wordt Morillon gepresenteerd als een resort dat zich bezig houdt met de opvang van kinderen. Inderdaad, de jongsten worden verwelkomd in de club “”Piou-Piou””, kinderopvang met skilessen inbegrepen, de sneeuwtuin en zelfs een kinderdorpsaanbod om de geneugten van de sneeuw te ontdekken en de eerste piste op te gaan.

7 – Les 2 Alpes

Het skigebied van Les 2 Alpes biedt een breed scala aan kinderopvang en activiteiten. Kinderdagverblijven en recreatiecentra brengen ongelooflijke dagen door met uw peuters, met veel en gevarieerde activiteiten: rodelen, iglo, sneeuwmanwedstrijd, handmatige activiteiten, culturele uitstapjes, ijsbaan, bordspellen, schilderen, koken, zwembad activiteiten…

8 – Le Grand Bornand

In het resort wordt het leven gemakkelijk gemaakt als je met de familie komt, dankzij de speciaal ingerichte accommodatie. In Le Grand Bornand wordt het verkeer ook vergemakkelijkt dankzij toegangshellingen voor kinderwagens, wandelroutes en voetgangersgebieden (inclusief een recreatiegebied en een fitnessparcours). Om de geneugten van het skiën en een rustige leren van skiën te ontdekken, ESF-tuinen zijn aanwezig in het resort, evenals 3 tracks van sleden gebouwd en beveiligd. Animaties voor gezinnen zijn ook beschikbaar.

9 – Aussois

Aussois maakt er een erezaak van om kinderopvang een prioriteit te maken. Het resort is uitgerust met het kindertehuis, een geïntegreerd gedeelte in voor kinderen, inclusief een sneeuwschool van het ESF (meer dan 4 000m²), een rodelbaan (2 geïdentificeerde en beveiligde banen), evenals 2 skiliften ( beginners). Het kindertehuis verwelkomt kinderen van 3 maanden tot 12 jaar oud. Om op een leuke en vriendelijke manier te leren skiën, heeft het resort een “”Piou-Piou”” -club en skischolen.

10 – Les Houches

In Les Houches, is het vanaf 2 jaar dat kleine skiërs kennis maken met de geneugten van sneeuw door games aangeboden door de club Pitchoune ESF. Het doel is om de jongsten bewust te maken van het sneeuwmilieu door te rodelen, te sneeuwschoenwandelen of te schaatsen. De oudere kinderen (3 tot 5 jaar) profiteren van de “Piou-piou”-club in een speciale tuin. , veilig en zeer goed uitgerust. Voor momenten van delen met familie zijn routes voor kinderwagens en babydragers beschikbaar. Gemakkelijk toegankelijk, ideaal om baby’s en peuters veilig te laten lopen.