Top 10 autovrije skiresorts

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

1 – Avoriaz

We beginnen deze top autovrije skiresorts met Avoriaz. Avoriaz is geïntegreerd in het skigebied Portes du Soleil en straalt met zijn unieke natuurlijke omgeving en landschappen. Het heeft ook het voordeel dat het een 100% voetgangersresort is. Auto’s zijn verboden om plaats te maken voor door paarden getrokken koetsen. Wandelen in Avoriaz is genieten van een kenmerkende sfeer in de bergen, het is een waar genoegen!

2 – Flaine

Resort met een sterke geschiedenis en veel gebouwen zijn geclassificeerd als historische monumenten, Flaine laat je vol raken met herinneringen door jezelf onder te dompelen in een kenmerkende bergwereld. In het hart van het resort zijn winkels, activiteiten, diensten en skiliften gemakkelijk toegankelijke . En naast activiteiten die alle liefhebbers van wintersport zullen aantrekken, is Flaine verbonden met een van de grootste skigebieden verbonden met ski’s en te voet van Frankrijk: het Grand Massif.

3 – La Tania

Op 1400 m hoogte, ligt La Tania in een betoverende omgeving, in het hart van een sparrenbos. Het resort streeft naar duurzame ontwikkeling en kan vooral worden bekeken door het gebruik van hout voor de bouw van huizen, vooral goed geïntegreerd architecturaal erfgoed en landschap. La Tania is 100% autovrij, parkeerplaatsen bevinden zich aan de rand van het resort. In de buurt van Courchevel en Méribel is het skigebied La Tania geïntegreerd in het skigebied Les 3 Vallées voor uitzonderlijke skitijden.

4 – Oz en Oisans

Op 45 minuten van Grenoble ligt het skigebied van Oz en Oisans op 1350 m hoogte in een charmant decor van huisjes en woningen van hout en stenen, omringd door een dennenbos. Dit resort, gelegen aan de voet van de hellingen bestaat uit kleine gehuchten, het zal jong en oud aantrekken dankzij het scala aan activiteiten en de integratie ervan met de enorme Alpe d’Huez Grand Domaine Ski. Uitsluitend gereserveerd voor voetgangers, iedereen kan genieten van de aderen van het resort en toegang hebben tot winkels, restaurants en andere aangeboden diensten zonder ooit de ski’s uit te doen.

5 – Le Corbier

Gelegen in het skigebied Sybelles en zijn 310 km aan skipistes, is Le Corbier een autovrij resort dat alle vakantiegangers zal charmeren op zoek naar vrijheid en plezier. Gelabeld familie Plus, het zal jong en oud verrassen met zijn activiteiten, woningen en winkels binnen het bereik van ski’s. Liefhebbers van open ruimten en ongelooflijke panorama’s zullen niet teleurgesteld worden dankzij de nabijheid van de Aiguilles d’Arves en Mont Corbier, waaraan het resort zijn naam dankt.

6 – Les Arcs

Les Arcs is niet minder dan 5 dorpen op verschillende hoogten en met verschillende sferen: Arc 2000, Arc 1950, Arc 1800, Arc 1600, Bourg-Saint-Maurice. Les Arcs is ook Paradiski: een skigebied bestaande uit 435 km aan hellingen, met moderne infrastructuur en faciliteiten zodat u kunt genieten van vele activiteiten in de beste omstandigheden.

7 – La Plagne

La Plagne heeft 6 skigebieden, allemaal autovrij en verbonden door de hellingen: Plagne Aime 2000, Plagne Centre, Plagne Bellecote, Belle Plagne, Plagne 1800, Plagne Village / Soleil. Elk van deze dorpen heeft een universum en een speciale sfeer met winkels en activiteiten die toegankelijk zijn zonder auto’s. Ook geïntegreerd in het skigebied Paradiski, zal La Plagne uw ogen bezig houden  dankzij de gevarieerde berglandschappen en zult u grotendeels genieten van de hellingen.

8 – Valmorel

Maak plaats voor de natuur in Valmorel! Gelegen in de Tarentaise-vallei, gaat dit resort vooral over eenvoud en traditie. Chalets van steen en hout, leien daken, optische illusie gevels … architectuur harmonieus vermengt met wilde landschappen. Het resort bestaat uit kleine gehuchten en belooft een vriendelijk verblijf met familie of vrienden. U kunt uw dagen organiseren door langs de hoofdstraat met veel winkels en restaurants te wandelen en vervolgens te genieten van het skigebied en de 165 km aan pistes waar je verschillende activiteiten zult vinden.

9 – Piau Engaly

Ook autovrij is Piau Engaly de hoogste plaats in de Pyreneeën. Op 1850 m hoogte, aan de poorten van het nationale park van de Pyreneeën, bevind je je tussen natuurlijke landschappen en authenticiteit. Om er het beste van te maken, bestaat het resort uit voetgangerszones die alle diensten toegankelijk maken. Piau Engaly heeft het voordeel dicht bij de grens met Spanje te zijn, waardoor u een andere natuur, cultuur en gastronomie kunt ontdekken.

10 – La Norma

La Norma, een kleinschalig en 100% voetgangersresort in het centrum, nodigt je uit om te genieten van de zuivere berglucht in een dennenbos. Het resort is open voor het Vanoise-massief en de Mauriennevallei en biedt optimale sneeuwcondities in het hele skigebied. La Norma zal je ook verleiden met het brede scala aan activiteiten die worden aangeboden in het resort en op de hellingen.