Wanneer moet je je verblijf reserveren?

By: Alpinresorts Blog Detail Thumbnail

Services die perfect aansluiten bij uw behoeften!

Heb je het ideale resort gevonden dat je een laag tarief biedt voor diensten en activiteiten die aanlokkelijk zijn? Wacht niet op het risico dat ze er later er niet meer zijn! Vakantiegangers gaan naar de beste accommodaties en degenen die het van tevoren doen, kunnen niet alleen een adembenemend uitzicht hebben, maar ook dichter bij de skipistes verblijven.

Geniet van een breed scala aanbiedingen

Bovendien vereist het gaan met familie of een groep ook tijd omdat het moeilijk is om diensten te vinden die perfect geschikt zijn voor meerdere mensen. Het is altijd gemakkelijker om een ruime keuze te hebben dan om je aan te passen aan ongeschikte omstandigheden zoals aparte woningen of om te moeten kiezen voor individuele pakketten die altijd duurder zijn dan groepspakketten, bij gebrek daaraan.

Boekingen waarmee je alles kunt hebben zonder de bank te laten springen

Reserveringen maken voor een verblijf in het laagseizoen garandeert lagere prijzen. De accommodaties worden bestormd door reizigers wanneer de wintervakantie nadert. Het is nog moeilijker om accommodatie te vinden wanneer je met een groep reist.

Bijkomende bonusvoordelen

Daarnaast bieden sommige resorts, naast conventionele accommodatiepakketten en toegang tot skiën, bonusvoordelen zoals verzekering bij gebrek aan sneeuw, repatriëring in geval van een ongeluk of andere vormen van verzekering.

Vroegboekingen, de beste all-inclusive offertes

Met het Early Booking-tariefplan beschikbaar in de meeste skigebieden, kunnen vakantiegangers zich abonneren op een all-inclusive verblijf voor geweldige prijzen. Dit aanbod bevat over het algemeen accommodatie, skipassen, skiverhuur en non-ski en apres skiactiviteiten.

Wat zijn de piekperiodes?

Skigebieden zijn erg druk in de winter: Kerstvakantie De meeste vakantiegangers geven de voorkeur aan kerstvakanties om te gaan skiën. Van eind december tot half januari zijn de stations helemaal ingepakt vanwege de sfeer die overeenkomt met het vakantieseizoen (sparren, sneeuw, enz.). Bovendien komt deze periode overeen met het moment waarop de toppen van de massieven een optimaal klimaat hebben om te skiën en aan andere wintersporten te doen.

De maanden Februari en Maart

De sneeuw sprenkelt nog steeds de bergen in Februari en Maart. Experts of zelfs beginners genieten in deze periode nog een laatste keer van het witte poeder. Het hoogseizoen in de bergen is vooral in februari geregistreerd. Wat de maand maart betreft, worden de dagen langer vanwege de zomertijd die vakantiegangers nog een uur geeft om langer te skiën.

April

In april genieten de pistes over het algemeen van een optimale zon en zijn de temperaturen nog steeds koel. De meest populaire skigebieden hebben sneeuwkanonnen die voldoende sneeuw garanderen om te skiën. Bovendien zien resorts de toevloed van vakantiegangers in deze tijd van het jaar waardoor ze steeds meer sportieve en culturele evenementen organiseren.

Voor wie is de last-minute boeking?

Sommige mensen plannen niet noodzakelijk een skivakantie voor de komende wintervakanties vanwege financiële redenen of vanwege tijdgebrek waardoor ze hun verblijf niet van tevoren kunnen plannen. Gelukkig bieden de bureaus die gespecialiseerd zijn in skivakantie last minute aanbiedingen!

Voor jongeren

Jongeren houden van onverwachte avonturen en maken zich zelden zorgen over morgen. Ze kunnen beslissen of ze een weekend of een vakantie in de winter willen gaan skiën. De last minute aanbiedingen voor skivakanties zijn perfect voor hun, zowel op het gebied van beschikbaarheid als budget.

Voor gezinnen

Door het gedoe en de bezigheden van het dagelijks leven hebben ouders niet altijd de tijd om de organisatie van de volgende vakantie te regelen. Gespecialiseerde websites voor skivakanties stellen regelmatig last-minute aanbiedingen voor om deze mensen een goedkope vakantie-aanbieding te geven die speciaal is ontworpen voor gezinnen.

Voor individuele reizigers of koppels

Het is veel gemakkelijker om beschikbaarheid te vinden voor een persoon of een stel voor een kort of lang verblijf.